28/01 - Webinar het zakendoen met de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling in Covid-19 tijden

  • 12 januari 2021

De Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBWO) is vnl. actief in Centraal-en Oost Europa, Centraal-Azië en sinds enkele jaren financiert de Bank ook een omvangrijk aantal projecten/bedrijven in Turkije, een aantal landen in Noord-Afrika en ook in de Westelijke Jordaanoever en Gaza. De Bank legt voorts een belangrijke nadruk op projecten die een positieve impact hebben op het klimaat.

In dit webinar, georganiseerd door FIT ism AWEX en HUB Brussel, wordt er gefocust op bedrijven die actief zijn in de sectoren van hernieuwbare energie, Cleantech, milieu, waterzuivering, energiezuinige bouw, duurzame mobiliteit en aanverwante.

Verschillende EBWO-specialisten lichten met enkele recente praktische business cases uit de Westelijke Balkan toe welke type projecten de Bank financiert in een breedschalige sector zoals duurzame infrastructuur. Voorts krijgt u een korte uiteenzetting over de verschillende procurement mogelijkheden (consultancy, goods & works) die uit dergelijke projecten kunnen vloeien. Tenslotte ronden we af met een blik op het Trade Finance Programme (TFP) dat tot doel heeft (ook in tijden van Covid-19) om de handel tussen de verschillende EBWO-landen te faciliteren.

Uiteraard krijgt u nog heel wat tips en een lijstje met do’s and don’ts en zal er voldoende tijd voorzien worden om vragen te stellen aan de verschillende sprekers.

De infosessie zal in het Engels verlopen en ongeveer 1 uur duren (incl. Q&A). Het webinar heeft plaats op donderdag 28/01 om 11u00, Belgische tijd. U kan inschrijven tem 25/01. Enkele dagen voor het webinar krijgt u de link naar de Teams-meeting doorgestuurd. 

Inschrijven kunt u hier.

Heeft u nog vragen? Ontdek meer informatie op de website of neem contact op met FIT. We helpen u graag verder.