Podcasts Ondernemen in Europa

podcast 1Auteursrechten kennen we allemaal. Maar had je ook al gehoord van het octrooirecht, merkenrecht en het tekeningen- en modellenrecht? Als je gaat ondernemen, lokaal of internationaal, moet je weten waar je aan begint. Want zelf hou je toch graag het recht op je creatie, merk of product?


Tineke Van Hoey, juriste bij het Benelux-bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP), en Annemie Hautekiet, IP-adviseur bij Enterprise Europe Network Vlaanderen lichten de aandachtspunten toe rond intellectuele-eigendomsrechten in de kmo-wereld. Ines De Backer van The Belgian Chocolate Factory getuigt over hun IE-traject met Enterprise Europe Network Vlaanderen.
 

podcast 2Het aantal snelle groeiers – of scale-ups – stijgt snel in Vlaanderen. En dat zijn bij uitstek ondernemingen die internationalisering als een logische stap in hun groeitraject zien. Loop je als innovatieve start-up/scale-up tegen muren aan bij een internationaal groeitraject? Luister naar deze podcast en kom meer te weten hoe Enterprise Europe Network u kan helpen bij het zetten van de volgende grote stap!

Luister en leer uit de ervaringen van deze experten:

  • Alexander Tuteleers, stichter & CEO van ArtAssistant;
  • Sara Pieters, innovatie-expert & stichter van Red Zezel;
  • Magali Parent, adviseur bij Enterprise Europe Network en National Contact Point voor het EIC Accelerator Programma.
Beluister nu!

podcast 3In deze aflevering verkennen en ontdekken we wat Enterprise Europe Network Vlaanderen voor de Vlaamse ondernemer kan betekenen. Want de organisatie biedt een gigantisch netwerk van meer dan 600 organisaties, die actief zijn in meer dan 60 landen binnen en buiten Europa. Het is dus het grootste ondersteuningsnetwerk voor kmo's die willen internationaliseren. Wil jij de sprong dus wagen? Dan is er maar één adres waar je moet aankloppen: bij Enterprise Europe Network Vlaanderen. 

Ellen de Coster, consortiumleider van Enterprise Europe Network Vlaanderen, Peter Jaspers van Flanders Investment & Trade, partner van het project en Sara Machiels, project officer voor Enterprise Europe Network bij EISMEA (European Innovation Council and SMEs Executive Agency) leggen je uit waarom en waarvoor je het netwerk kan contacteren.