Brexitopleidingsmodule voor kmo's

  • 13 juli 2021

Na uitvoerig onderzoek binnen de SYNTRA-groep en het Vlaio-netwerk is gebleken dat er nog steeds een groot gebrek, en dus tegelijk vooral een concrete nood is, aan informatie betreffende de Brexitthematiek bij een ruim aantal bedrijven die rechtstreeks (of soms zelfs onrechtstreeks) met in-/uitvoer via het Verenigd Koninkrijk te maken hebben.

Om hier aan tegemoet te komen organiseert SYNTRA Brussel tot 2 maal toe een gespecialiseerde ‘Brexit-opleidingsmodule’.  Men heeft dus de keuze tussen 1 opleidingsweek onder de vorm van  een ‘Summerschool’ in augustus en/of 4 sessies van telkens 1 dag vanaf 16 september en 24 november 2021.

Deze gespecialiseerde opleiding zal opgebouwd worden rond een deel theorie, workshops en praktische cases. Op die manier trachten we zoveel mogelijk tegemoet te komen aan alle courante vragen rond het Brexitthema.

De locatie is uniek: de campus van SYNTRA Brussel op de site van Tour&Taxis te Brussel. Het vroegere logistiek en douane centrum van België, misschien zelfs Europa.

Doel van de opleiding: het verwerven van de essentiële kennis rond gegevensvereisten die douane technisch moeten worden medegedeeld en weten via welke berichtenstromen deze gecommuniceerd worden tussen de douaneadministraties en de economische operatoren.

De link naar beide opleidingsmomenten met de mogelijkheid tot inschrijving vinden jullie hier:

https://www.syntrabrussel.be/opleidingen/bouw_en_techniek/voertuigen_en_metaal/douanetechnische_vraagstukken_na_brexit.html

https://www.syntrabrussel.be/opleidingen/bouw_en_techniek/bouw_en_energie/summerschool_douanetechnische_vraagstukken_na_brexit.html

Belangrijk: deze opleiding wordt erkend door de KMO-Portefeuille!

U kunt ook voor andere Brexitopleidingen terecht bij :

Syntra Limburg:
BREXIT en de gevolgen voor mijn bedrijf | SyntraPXL (syntra-limburg.be)

Syntra AB:
Douanetechnische vraagstukken na Brexit | Syntra AB (syntra-ab.be)

Syntra West:
Douanetechnische vraagstukken na Brexit - Opleiding - Syntra West
Douanetechnische vraagstukken na Brexit - Opleiding - Syntra West

Syntra MVL:
Douanetechnische vraagstukken na BREXIT | SYNTRA Midden-Vlaanderen (syntra-mvl.be)