Brexitveerkrachtsubsidie: UNITOPIA geen utopie voor Caluwé Artisan Chocolatier

  • 15 juni 2021

De Brexit dwingt ondernemers om creatief na te denken over nieuwe producten, afzetmarkten en om actie te ondernemen. Om de impact op de Vlaamse economie zoveel mogelijk te beperken heeft de Vlaamse regering de Brexitveerkrachtsubsidie opgezet. Dit is een subsidie voor kmo's die zwaar getroffen zijn door de Brexit. Je krijgt advies op maat van externe dienstverleners om na te gaan hoe je nieuwe markten kunt veroveren of hoe je toch die Britse markt terug kunt opgaan.

Voor het bedrijf Artisan Caluwé Chocolatier betekende de Brexitveerkrachtsubsidie een steun in de goede richting.

Een eerst actie die Artisan Caluwé Chocolatier heeft ondernomen is het opstarten van een webshop en het plaatsen van een automaat naast hun fabriek om hun lokale klanten beter te kunnen bedienen.

In een tweede actie hebben ze een grotere focus op de Aziatische markt gelegd. Een ander focuspunt is de ontwikkeling van een nieuw product, Unitopia, voor een ander jonger doelpubliek. Dit met een dynamische en duurzame verpakking.

Denkt u ook in aanmerking te komen voor de Brexitveerkrachtsubsidie? U kunt de subsidie heel eenvoudig aanvragen via: Hoe vraag je een Brexit veerkrachtsubsidie aan? | Agentschap Innoveren en Ondernemen (vlaio.be)

Vragen over de Brexit? Neem contact op met de Brexithelpdesk via brexit@fitagency.be of via brexit@vlaio.be.