Connect4Geothermal Forum 2021

  • 28 juni 2021

Ontketen het potentieel voor geothermische energie!

Op 21 september 2021 vindt het Zwitserse geothermische energieforum «Connect» plaats, met een internationale dimensie. Het doel is om de zichtbaarheid van de verschillende vormen van aardwarmte te vergroten en de verbindingen tussen de verschillende stakeholders in de waardeketen te versterken. Er worden meer dan 300 deelnemers uit binnen- en buitenland verwacht. Maak er deel van uit en geef vorm aan de toekomst van een koolstofarme samenleving met geothermische energie.

De aarde zorgt voor blijvende warmte: een sluimerend duurzaam energiepotentieel onder onze voeten. Deze aardwarmte kan onze verwarmingsbehoefte op een CO2-neutrale manier helpen dekken: een bijdrage aan de energietransitie en de vermindering van de CO2-uitstoot. Er ontstaat een nieuwe waardeketen met regionale jobs.

Neem deel en word actor van de energietransitie

De inzet van aardwarmtesystemen op grote schaal vereist samenwerking tussen actoren uit verschillende sectoren. Voor sommige systemen is nog onderzoek en ontwikkeling nodig. Anderen zijn volwassen en op de marktdrempel. En veel producten, diensten en technologieën worden al op grote schaal gebruikt. Het gebruik van verschillende aardwarmtesystemen verschilt van regio tot regio en de kennis van de ondergrond en de wetgeving zijn in verschillende landen min of meer gunstig. Zo zal uitwisseling van ervaring en kennis tussen regio's en tussen actoren in de verschillende betrokken sectoren de ontwikkeling van de opkomende geothermische waardeketen versnellen.

Markt voor nationale en internationale samenwerking

Het forum is een marktplaats voor effectieve verbindingen tussen overheden (randvoorwaarden), industrie (uitvoering), universiteiten (nieuwste kennis) en bedrijven en investeerders (financiering) om het geothermische potentieel te ontketenen. Op het forumplatform www.connect4geothermal.ch  definiëren deelnemers hun interesseprofiel met hun specifieke kennis, ervaring, technologieën, producten en diensten. Dit maakt effectiever netwerken mogelijk en vergemakkelijkt de integratie van deeloplossingen in complete systemen.

Informatie uit de eerste hand over projecten en internationale trends

Experts uit geologie, energie, milieu, stedelijke ontwikkeling, economie, overheid, onderzoek en industrie zullen hun projecten presenteren en internationale trends bespreken in plenaire en interactieve parallelle sessies. Thema's die aan bod komen zijn:

  • Warmte en koude in stedelijke gebieden, voor industrie, voor landbouw
  • De ondergrond als energieopslag
  • Elektriciteitsopwekking, lithiumwinning, CO2-afvang
  • Ondergrondse hulpbronnen kennen, beschermen en gebruiken

Het volledige programma vindt u hier.

Registreer u ook voor de matchmaking sessies en grijp deze kans om uw producten, diensten en expertise te presenteren en uw netwerk uit te breiden. Het  forum biedt u een platform om uw organisatie te profileren. Hoe sneller je je registreert, hoe langer je profiel zichtbaar zal zijn.

Connect4Geothermal is een hybride event waarbij deelnemers zelf kiezen of ze fysiek (in Fribourg, Zwitserland) of online aanwezig zullen zijn. Als klant van Enterprise Europe Network Vlaanderen ontvangt u 20% korting, mits ingeven van een specifieke code bij registratie. U kan deze code aanvragen via e-mail naar els.vanderburght@vlaio.be.

Meer informatie en registratie op: https://forum2021.geothermie.b2match.io/

Datum: 21/09/2021, 8:00-18:40

Lees hier de folder: pdf bestandConnect4Geothermal presentation.pdf (570 kB)