EU calls en events

European Matchmaking event - Ontwikkeling en productie van COVID-19 therapeutics
covid

Met gerichte 1:1 bijeenkomsten kunt u kennis opdoen en nieuwe zakelijke contacten leggen!

Voortbouwend op de ervaring van de EU Task Force for Industrial Scale-up of COVID-19-vaccins, wil de Europese Commissie de samenwerking tussen actoren in de toeleveringsketen vergemakkelijken om ervoor te zorgen dat de beschikbare geneesmiddelen zo snel mogelijk in voldoende hoeveelheid worden geproduceerd. In de context van een sterke vraag blijft het cruciaal om te zorgen voor een snelle productie van huidige en nieuwe therapieën tegen COVID-19. Om de industrie te ondersteunen, organiseert de Commissie de pan-EU-matchmaking-evenementen voor alle actoren in de toeleveringsketen, zodat zij oplossingen vinden voor de knelpunten die zich voordoen.

Geneesmiddelen voor COVID-19 bevinden zich nog in de ontwikkelingsfase. Daarom is het doel van dit evenement om de ontwikkeling van nieuwe en hergebruikte geneesmiddelen voor COVID-19-therapieën, d.w.z. geneesmiddelen die specifiek zijn ontwikkeld voor een indicatie voor de behandeling van COVID-19, in alle stadia van de COVID-19-ziekte te helpen versnellen en de productiecapaciteit van de EU voor farmaceutische producten te mobiliseren voor hun potentiële productie.

De doelgroep is de hele EU COVID-19 therapeutische waardeketen, te beginnen met onderzoekers en ontwikkelaars, via productiebedrijven en vertegenwoordigers van de ziekenhuizen, die dergelijke therapieën toepassen op hun patiënten. De aanbieders van ondersteunende diensten zoals diensten op het gebied van klinische proeven, leveranciers van accessoires (bv. flacons, spuiten, buizen enz.), financieringsverstrekkers en openbare aanbesteders worden ook uitgenodigd om aan het evenement deel te nemen.

Het evenement vindt virtueel plaats op 12 en 13 juli 2021 en begint met een seminarie van een halve dag met een welkom door commissaris Breton en commissaris Kyriakides. Daarna heeft u anderhalve dag de kans om 1-op-1 gesprekken te voeren met potentiële partners.

De doelstellingen van het evenement zijn:

 • Ondersteuning van de versnelling van de ontwikkeling en opschaling van covid-19 therapeutische productie
 • De deelname van EU-bedrijven aan de waardeketens van Covid-19-therapieën vergroten.
 • De verbindingen versnellen tussen therapeutische ontwikkelaars, investeerders en bedrijven zoals EU Contract (Development and) Manufacturing Organisations (CDMO's/CMO's), fill & finish, equipment producers, packaging, storage etc.
 • Hulp bij de retro-planningsstrategie voor de huidige en toekomstige therapeutische productie.

Om te kunnen deelnemen, moeten Europese bedrijven voldoen aan de vereisten vermeld in de ‘Call for Expression of Interest’ van het evenement.

Deadline voor inschrijving: 25/06/2021 (13h00).

Meer informatie en inschrijven: European Matchmaking event - Development and production of COVID-19 therapeutics - Info (b2match.io)

 

EU CALLS
 • COVID-19-gerelateerde tenders
  De EU maakte deze pagina aan met als doel de toegang tot aanbestedingen met betrekking tot de COVID-19-pandemie te vergemakkelijken. Binnen deze context werd op deze pagina een lijst gehighlight met openbare aanbestedingen op het gebied van medische apparatuur om daarmee de behoeften van gezondheidsdiensten en autoriteiten te weerspiegelen. 
  Om optimaal te profiteren van de TED-zoekopdracht (inclusief filteren op CPV (Common Procurement Vocabulary) of om te filteren op land, om de zoekopdracht te kunnen bewerken, andere criteria toe te voegen, de zoekopdracht op te slaan of om op de hoogte te worden gehouden van nieuwe aanbestedingen), moet u de volledige lijst met resultaten bekijken.
   
 • Call to action: European Cluster Collaboration Platform (ECCP): THE COVID-19 INDUSTRIAL CLUSTERS RESPONSE PORTAL om de inspanningen van industriële clusters te ondersteunen en de uitdagingen van de COVID-19-epidemie in Europa aan te pakken.
  Dit portaal is gemaakt om de interactie in de industriële clustergemeenschap te vergemakkelijken, zodat ook binnen de gemeenschap zelf snel en direct kan worden gereageerd.
  Meer informatie: THE COVID-19 INDUSTRIAL CLUSTERS RESPONSE PORTAL
   
 • Het H2020 Exscalate4CoV (E4C) project nodigt organisaties uit om voorstellen in te dienen voor het screenen van verbindingen voor werkzame profilering op de E4C Biology-platforms.
  Meer informatie: www.exscalate4cov.eu
 • ERA Corona platform
  The European Commission has launched the ERA corona platform, a one-stop shop for information for current and prospective beneficiaries of the R&I Programmes. The ERA corona platform brings together information on funded and ongoing projects, updated information on the extension of H2020 call deadlines and links to tailored Frequently Asked Questions (FAQs) for calls and grants affected by the coronavirus. The ERA corona platform is accessible via the Funding & Tenders Portal.
  Press release 14 May 202
EU EVENTS
 • eHealth Hub Platform - alleen eHealth, digitale oplossingen
  Het eHealth Hub-platform is een online catalogus met verschillende actoren: kmo's, investeerders, zorginstellingen, juridische en regelgevende dienstverleners, farmaceutische bedrijven, bedrijfsondersteuners. Door de belangrijkste Europese eHealth-actoren te identificeren, wil het eHealth Hub-platform de transparantie in de sector vergroten en de interactie van belanghebbenden mogelijk maken om bedrijfsgroei te bevorderen en te versnellen.
  Meer informatie: eHealth Hub Platform