Eurostars Life Sciences matchmaking event gaat virtueel!

  • 29 juni 2020

Na zorgvuldig alle mogelijke resultaten en scenario's te hebben geëvalueerd, en met het oog op de gezondheid en veiligheid van onze bezoekers, werd besloten om het Eurostars Life Sciences matchmaking evenement volledig virtueel te organiseren!

  1. Virtuele meetings op 27 mei 2020
  2. Presentaties en KMO pitches zullen vanaf 24 augustus 2020 online beschikbaar zijn voor geregistreerde deelnemers
  3. Virtuele B2B-meetings op 9 september 2020

In het kader van de Eurostars-oproepen (eerstvolgende deadline is 3 september 2020), organiseren het Enterprise Europe Network en de openbare financieringsinstanties uit België, Nederland en Nordrhein-Westfalen (D) een matchmaking evenement voor bedrijven en onderzoekers die geïnteresseerd zijn en/of actief zijn in Life Sciences (zowel Health, Biotech, Medtech als Agrotech). 

Eurostars financiert internationale, innovatieve projecten, geleid door KMO’s die O&O uitvoeren. Met zijn bottom-up benadering ondersteunt het de ontwikkeling van innovatieve producten, processen en diensten. Het is een ideale eerste stap in internationale samenwerking, waardoor kleine bedrijven hun expertise kunnen combineren en delen en profiteren van samenwerking buiten de nationale of regionale grenzen.

Dit tweeledig matchmaking evenement biedt een uitgelezen kans om potentiële internationale partners (bedrijven, universiteiten, onderzoeksinstellingen) te vinden voor het opzetten van gezamenlijke onderzoeksprojecten:

  1. Op 27 mei 2020 werden online gesprekken mogelijk gemaakt via het b2match-platform, zodat bedrijven partners kunnen vinden voor de eerstvolgende Eurostars-oproep in september. Meer dan 170 deelnemers uit 19 landen registreerden zich voor dit online matchmaking event en in totaal vonden 159 meetings succesvol plaats!
  2. Op 9 september 2020 worden opnieuw online B2B-meetings georganiseerd via het b2match-platform voor deelnemers die op zoek zijn naar partners om in 2021 een voorstel in te dienen.

Deelnemers aan de virtuele matchmaking-sessie op 27 mei zijn ook welkom op het virtuele Eurostars Life Sciences matchmaking event van 9 september 2020!

Deelnemers krijgen de gelegenheid om kennis te maken met de nieuwste diensten en financieringsmogelijkheden die het Eurostars-programma biedt aan KMO’s en de manier waarop projecten kunnen worden ingediend via virtuele presentaties. Daarnaast kunnen KMO’s een aanvraag indienen om hun projectidee of expertise te presenteren via een korte videopitch.

Vanaf 24 augustus 2020 zullen de presentaties en pitches online beschikbaar zijn voor alle geregistreerde deelnemers. Indien zij hierover vragen hebben, kunnen de deelnemers online meetings aanvragen met de sprekers en pitchers. Deze meetings worden ingepland op 9 september 2020,  tijdens de tweede virtuele matchmaking sessie.

De 2de sessie van het Eurostars Life Sciences matchmaking evenement is gepland op de 1ste dag van de Knowledge for Growth-conferentie, één van de grootste conferenties in Europa op het gebied van Life Sciences, die eveneens virtueel zal plaatsvinden.

Het Eurostars Life Sciences matchmaking event is gratis, maar vooraf registreren is noodzakelijk! Deelnemers kunnen ook genieten van de Knowledge for Growth-conferentie tegen een gereduceerde prijs (40% korting op de algemene registratiekosten).

Meer info en registratie: www.Eurostars-KnowledgeforGrowth-2020.b2match.io

 

banner Eurostars