KMO-feedback

KMO-feedback: laat uw stem horen over het Europese beleid of de Europese wetgeving
Roep door kind voor microfoon

De Europese Commissie beseft dat de Europese wetgeving soms onvermoede neveneffecten heeft. Daarvan kan de impact op de dagelijkse praktijk bij het runnen van een kmo enorm zijn. Maar die kmo heeft doorgaans niet de middelen om lobbyisten in te huren om haar zaak rechtstreeks ‘in Brussel’ te bepleiten.

Via het KMO-feedback-initiatief wil de Europese Commissie zicht krijgen op de praktijkervaringen van kmo’s als gevolg van Europese maatregelen. Ook wij werken mee. Via dit initiatief belanden cases (anoniem) bij de commissie. Doel is niet het vinden van een instant oplossing voor het probleem, wel het meehelpen aan de realisatie van een betere wetgeving of het aanpassen van manke, bestaande wetgeving.

Ondervindt u moeilijkheden bij het zakendoen in de interne markt door de bestaande wetgeving of het Europese beleid, of slaagt u er niet in de juiste informatie te bekomen in verband met een aspect van het EU-beleid, laat het ons weten. Neem nu contact op met ons.

Daarnaast organiseert Enterprise Europe Network kmo-panels en openbare consultaties. Zo onderzoekt ze wat er in de markt leeft rond een bepaald onderwerp.

Uw stem in Europa is dé website van de Europese Commissie voor raadplegingen, discussies en andere tools waarmee u een actieve rol kunt spelen in de Europese beleidsvorming.

Meer info over de doelstellingen van de EC over betere regelgeving.

Overzicht lopende consultaties