Index van de digitale economie en samenleving 2022: algemene vooruitgang, maar digitale vaardigheden, kleine en middelgrote ondernemingen en 5G-netwerken blijven achter

  • 8 augustus 2022

Op 28 juli 2022 heeft de Europese Commissie de resultaten gepubliceerd van de index van de digitale economie en samenleving (DESI) van 2022, die een overzicht geeft van de vooruitgang van de EU-lidstaten op digitaal gebied. Tijdens de COVID-pandemie hebben de lidstaten vooruitgang geboekt op het gebied van digitalisering, maar zij hebben nog altijd moeite om achterstanden op het gebied van digitale vaardigheden, de digitale transformatie van kleine en middelgrote ondernemingen en de uitrol van geavanceerde 5G-netwerken te verkleinen. De faciliteit voor herstel en veerkracht, met ongeveer 127 miljard euro voor hervormingen en investeringen op digitaal gebied, biedt een unieke kans om de digitale transformatie te versnellen, die de EU en de lidstaten niet mogen laten lopen.

Waar de meeste lidstaten vooruitgang boeken bij hun digitale transformatie, blijkt uit bevindingen dat bedrijven belangrijke digitale technologieën, zoals kunstmatige intelligentie (AI) en big data, weinig implementeren. Meer werk is nodig om te zorgen voor de volledige uitrol van connectiviteitsinfrastructuur (met name 5G) voor zeer innovatieve diensten en toepassingen. Digitale vaardigheden zijn een ander belangrijk gebied waarop de lidstaten meer vooruitgang moeten boeken.

Lees hier het volledige persbericht.

Bron: IP/22/4560