Lancering nieuwe website van de IP-Helpdesk

  • 15 maart 2021

De nieuwe website van de IP-Helpdesk (Helpdesk voor Intellectuele Eigendom) is gelanceerd.

Gratis eerstelijnsondersteuning

De IP-Helpdesk biedt gratis eerstelijnsondersteuning aan Europese kmo’s op het gebied van IP-beheer, bescherming  en handhaving en bestaat uit vijf specifieke regionale IP-helpdeskdiensten die inspelen op de behoeften van bedrijven die op vijf markten actief zijn: China, Europa, Latijns-Amerika, Zuidoost Azië en sinds kort ook India. Daarnaast biedt de regionale helpdesk voor Europa specifieke bijstand aan kmo’s en onderzoekers bij het omgaan met IE-kwesties in de context van door de EU gefinancierde onderzoeks- en innovatieprojecten.  

De lancering van de gezamenlijke website van de IP-helpdesk is een belangrijke bouwsteen in de strategie van de Europese Commissie om een sterk IP-helpdesk-merk te vestigen en een informatiecentrum te creëren dat kmo’s helpt te navigeren door de afzonderlijke IP-helpdesk-diensten in de vijf regio’s.

Centraal toegangspunt

De nieuwe website dient dus als centraal toegangspunt om zich te verdiepen in het grote aanbod aan IP-hulpmiddelen en ondersteunend materiaal dat voor elke regio beschikbaar is, zoals factsheets of infografieken over verschillende IP-onderwerpen, rekening houdend met diverse IP-kennisniveaus. Van een gedeelte ‘aan de slag’, waarin de basisbeginselen van IP-beheer worden belicht, tot een gedeelte over IP-beheer dat meer specifieke onderwerpen behandelt, zoals inbreuken op intellectuele eigendomsrechten en de handhaving daarvan of intellectuele eigendomsrechten in Europese projecten.

Hulplijndiensten per regio

Bovendien worden kmo’s uitgenodigd om gebruik te maken van de hulplijndiensten die voor elke regio beschikbaar zijn om op de hoogte te blijven van het laatste IP-nieuws uit de verschillende regio’s of om de uitgebreide kalender met online IP-trainingsmogelijkheden en -evenementen te bekijken die door het IP-Helpdesk-team worden aangeboden.

Bezoek de nieuwe website van de IP-Helpdesk op https://ec.europa.eu/ip-helpdesk. Vragen over intellectuele eigendom? Contacteer annemie.hautekiet@vlaio.be, IP ambassadeur voor de IP Helpdesk Europa.