Openbare consultatie stakeholders: Manufacturing our future

  • 4 augustus 2021

De EU moet capaciteit opbouwen om een ​​groot aantal toekomstige uitdagingen het hoofd te bieden, zoals klimaatverandering, toenemende ongelijkheid, demografische trends en de opkomende geopolitieke ontwikkelingen. De manier waarop we goederen vervaardigen, moet worden aangepast om een ​​welvarende toekomst voor de EU op te bouwen. Dit vereist nieuwe productietechnologieën en bedrijven die gedijen door een visie die inclusief, duurzaam, circulair, regeneratief en collaboratief is. Het vereist ook samenwerking met nieuwe spelers, bedrijven, sectoren en organisaties om het bestaande EU-productielandschap in Europa aan te vullen en innovatieve oplossingen te vinden voor dringende uitdagingen op het gebied van productie.

Dit onderzoek is een kans om de standpunten van de bredere Europese productiegemeenschap te verzamelen over toekomstige productieprioriteiten voor 2030 en daarna en om deel te nemen aan co-creatie voor volgende werkprogramma's, voortbouwend op de strategische onderzoeks- en innovatieagenda van Made in Europe en EIT Manufacturing programma's.

Respondenten worden ook gevraagd of ze belangstelling hebben voor een toekomstige workshop in het najaar (voorlopige datum 25 oktober 2021) die stakeholders zal samenbrengen voor verdere discussie over de toekomstige productieprioriteiten van Europa.

De enquête is beschikbaar via deze link.

Deadline: 15 september 2021.