Rondetafelconferentie ter gelegenheid van de vierde verjaardag van CETA

  • 6 september 2021

De Europese Commissie organiseert in samenwerking met de Kamer van Koophandel van de Europese Unie in Canada, EUCCAN, op 21 september 2021 een rondetafelconferentie voor kmo's ter gelegenheid van de vierde verjaardag sinds de voorlopige inwerkingtreding van CETA.

Kmo's zullen:

  • ervaringen kunnen uitwisselen met andere Europese bedrijven over het gebruik van de overeenkomst om de Canadese markt te betreden;
  • meer te weten komen over de kansen die CETA biedt;
  • praktische input krijgen van deskundigen over hoe middelen kunnen worden aangeboord, zoals het Access2Markets-portaal van de EU, het Enterprise Europe Network en de diensten van nationale handelsbevorderingsautoriteiten.

Concrete suggesties die tijdens de rondetafelconferentie worden gedaan, zullen dienen als input van de Commissie voor het actieplan EU-Canada om kmo's beter te helpen de kansen van CETA te benutten.

De EU en Canada behoren tot de meest dynamische economieën ter wereld. Canada is de negende grootste economie ter wereld naar bbp. Het is eveneens een belangrijke importeur van goederen en diensten die veel kansen biedt voor EU-bedrijven van elke omvang.

CETA is een ambitieuze en inclusieve vrijhandelsovereenkomst die vrijwel alle sectoren en aspecten van de handel tussen de EU en Canada bestrijkt. Sinds september 2017 biedt het brede toepassingsgebied een volledig scala aan voordelen voor EU-bedrijven, waaronder kmo’s uit verschillende sectoren. Dankzij CETA kunnen kmo's gebruikmaken van preferentiële toegang en lagere barrières om hun bedrijf te laten groeien. Vrijhandelsovereenkomsten zijn, net als CETA, nu belangrijker dan ooit om het economisch herstel van bedrijven tijdens de COVID-19-pandemie te bevorderen en kmo's te helpen hun bedrijf wereldwijd te laten groeien.

Event informatie 

Datum: dinsdag 21 september 2021

Tijd: 15.00 –17.00 uur (CET)

Plaats: virtuele vergadering (details te verstrekken aan deelnemers bij inschrijving)

Agenda 

Voor wie?

Kmo's, die 1) hun producten of diensten nog niet naar Canada exporteren, maar daartoe wel geïnteresseerd zijn; of 2) hun producten of diensten al naar Canada exporteren, maar hun activiteiten willen uitbreiden. Bijkomend overheidsinstanties, met name deze die betrokken zijn bij handelsbevordering, en beroepsverenigingen die kmo's vertegenwoordigen die geïnteresseerd zijn in bedrijfsontwikkeling en internationalisering.

Inschrijven

Registratiepagina

De inschrijfdeadline is 17 september 2021. Zodra de inschrijving is gesloten, ontvangen de deelnemers een bevestigingsmail met instructies en de definitieve agenda van het evenement.