Samenwerken in Europa

Een zakenpartner vinden

Twee handen die akkoord gaan

Zoekt u zakenpartners in het buitenland voor commerciële, technische of financiële samenwerking, dan kan het Enterprise Europe Network Vlaanderen u helpen. De Partnering Opportunities Database bevat immers internationale zakenvoorstellen van ondernemers die op zoek zijn naar handelspartners of nieuwe afzetmarkten in de meer dan 60 landen wereldwijd, die opgenomen zijn in het netwerk.

U selecteert zelf mogelijke interessante zakenvoorstellen uit de Partnering Opportunities Database. Hierbij kan u zich als klant gratis registreren en nieuwsbrieven op maat aanmaken. Daarnaast kan u in een zakenprofiel de gezochte samenwerkingsvorm en het profiel van uw potentiële partner voorstellen en laten verspreiden via deze databank. Neem daarvoor contact op met de Enterprise Europe Network-verantwoordelijke in uw provincie.

Een innovatiepartner vinden

Possible or not possibleDe missie van het Enterprise Europe Network is kennis, innovatieve ontwikkelingen en mensen samenbrengen binnen Europa om innovatie te stimuleren en de competitiviteit van zijn klanten te verhogen.

Boost uw innovatietraject met nieuwe kennis en technologieën uit het buitenland of valoriseer internationaal uw onderzoeksresultaten of innovatieve technologieën! Via Enterprise Europe Network spaart u tijd en geld uit en vindt u de juiste innovatiepartners.

 

We helpen u graag bij:

  • het vinden van de laatste nieuwe technologieën
  • het promoten van uw eigen innovaties
  • het uitbouwen van uw internationale netwerk

Neem vandaag nog contact op met ons.

Europese programma's voor innovatie

lamp waarin je de aarde in zietBent u op zoek naar info over steun aan internationale onderzoeks- en innovatieprojecten en eventueel ook naar een partner hiervoor? Het Europrogs-team staat in voor de informatiedoorstroming en begeleiding van (potentiële) Vlaamse deelnemers uit universiteiten, hogescholen, onderzoeksinstellingen, ondernemingen en andere organisaties. De uitvoering van deze taken is niet beperkt tot het kaderprogramma, maar omvat ook andere Europese programma's zoals EUREKA, AAL, Eurostars enzovoort en transnationale ERA-NET-projecten.

Surf naar de website van Europrogs voor meer info.

Internationale bedrijvencontactdagen - Nieuwe handelspartners

In de marge van een toonaangevende vakbeurs of een belangrijk congres in een specifieke sector organiseert het Enterprise Europe Network regelmatig internationale b2b-contactdagen. Enterprise Europe Network ondersteunt actief deze internationale ontmoetingsdagen.

Tijdens deze b2b-contactdagen ontmoet u ondernemers op basis van een afsprakenprogramma dat u zelf samenstelt. Met een zakenprofiel geeft elke deelnemer vooraf aan welke specifieke producten en samenwerking hij zoekt of aanbiedt. Dan selecteert u de bedrijven die wil ontmoeten en gaat u doelgericht te werk.

In 2019 ondersteunen we deze b2b-contactdagen.

Business Cooperation Newsletter

Hier vindt u onze maandelijkse elektronische Business Cooperation Newsletter met een selectie van de meest interessante Europese samenwerkingsvoorstellen. Via deze LINK vindt u overzicht van de reeds verschenen Business Cooperation Newsletters.

Wenst u onze elektronische Business Cooperation Newsletter te ontvangen ? Schrijf u hier in en dan zetten wij uw naam op de mailinglijst.