Uitnodiging 21-23/06: Workshops IE, UKCA marking en de Europese Green Deal tijdens de Exportbeurs FIT

  • 25 mei 2022

Bezoek de stand van Enterprise Europe Network Vlaanderen tijdens de 4de Exportbeurs van Flanders Investment & Trade die opnieuw live doorgaat op 21, 22 en 23 juni in Paleis 1 van Brussels Expo of neem deel aan volgende workshops georganiseerd door Enterprise Europe Network Vlaanderen:

Dinsdag 21/06/22
10.30 – 11.15 uur: Europese steunmaatregelen voor intellectuele eigendom

Annemie Hautekiet (Enterprise Europe Network Vlaanderen) en Tineke van Hoey (Benelux Office for Intellectual Property) lichten je de drie belangrijkste steunmaatregelen toe, inclusief hoe je deze aanvraagt.

Woensdag 22/06/22
14.00 – 14.45 uur: UKCA marking requirements for exporting goods to the UK

Vanaf 1 januari 2023 is een nieuwe Britse productmarkering vereist voor bepaalde producten die in Groot-Brittannië (Engeland, Wales en Schotland) op de markt worden gebracht. Het gaat om de meeste producten waarvoor vroeger de CE-markering was vereist. Dit betekent dat CE-markering vanaf 1 januari 2023 in de meeste gevallen niet meer voldoende zal zijn om jouw goederen naar het VK te exporteren.

Tijdens deze workshop lichten Britse experts van het Department for Business, Energy and Industrial Strategy (BEIS) de nieuwe verplichtingen toe na een inleiding van Ilke Bliki, project manager Brexit Enterprise Europe Network Vlaanderen. Indien je vragen hebt, kan je op woensdag 22 juni ook terecht bij deze Britse experts op de Brexithelpdesk van FIT. De volgende specialisten van de Britse overheid zullen aanwezig zijn: Adrien Couderc (Head of UKCA International Engagement), Lora Bedford (Business Readiness Lead), Chris Smart (Senior Business Readiness Officer).

Donderdag 23/06/22
10.30 – 11.15 uur: De Europese Green Deal

Tegen 2050 ambieert de Europese Commissie een klimaatneutrale Europese Unie waar een gezonde economie en een gezond klimaat samengaan. Arnout Geys, adviseur van Enterprise Europe Network Vlaanderen, neemt je samen met experten uit hun netwerk mee op sleeptouw: Wat is de Green Deal, Fit for 55 en de SME Strategy? En vooral wat betekent dit voor jouw kmo? Wat kan jij doen om je positieve impact te verhogen en welke steun kan je hiervoor krijgen? 

Een inspirerende infosessie met lokale praktijkvoorbeelden en de mogelijkheid om jouw Green-Deal vragen te stellen aan een expert van de Europese Commissie.

Maak je afspraak
Op de stand van Enterprise Europe Network Vlaanderen kan je terecht bij onze adviseurs voor jullie vragen omtrent internationalisering en innovatie binnen en buiten Europa. Zij gaan graag met jou in gesprek.
Heb je vragen rond Brexit? Naast dagelijkse workshops rond Brexit, vindt u onze collega Ilke Bliki en collega’s van de Brexit Adjustment Reserve (BAR) in de Brexit-zone op de exportbeurs. U kan B2B-afspraak boeken met een van de projectadviseurs om advies op maat te krijgen. Bovendien zal er iedere dag een workshop gegeven worden rond de Brexit, waar de BAR ook toegelicht wordt.

 

Meer info en programma Exportbeurs FIT 2022: Exportbeurs 2022 - Wat? (b2match.io)