Webinar Access to finance & blended finance

geld

Wat en voor wie?

Op woensdag 10 februari gaven Georg Raab en Ekke Van Vliet de webinar ‘Access to finance & blended finance: update EIC and EU financing’. In dit interessant seminarie werd de EU-financiering toegelicht en werd er verteld hoe bedrijven leningen of andere financieringsmogelijkheden kunnen aanvragen bij de Europese Unie. In de webinar werd duidelijk welke bedrijven hiervoor in aanmerking komen, hoe de financiering werkt en welke types van financiering er zijn.

De EIC Accelerator

Verder werd ingegaan op de EIC Accelerator, een Europees instrument dat bedrijven met marktgerichte innovaties en veel groeipotentieel ondersteunt op financieel vlak. Er zijn hierbij geen pre-gedefinieerde thema’s en dus komen zowel innovatieve producten, processen, diensten als businessmodellen in aanmerking, uit alle economische sectoren. Individuele bedrijven kunnen een aanvraag indienen wanneer ze aan een aantal voorwaarden voldoen om zo een financiering te verkrijgen.

Je staat niet alleen!

De webinar gaf tevens ook een blik achter de schermen en vertelde dat wanneer een subsidie wordt toegekend, er ook coaching en advies wordt verleend. De bedrijven staan er dus niet alleen voor! Het Enterprise Europe Network Vlaanderen kan hierbij ook ondersteuning bieden.

Na de boeiende, maar korte uitleg volgden er een paar interessante en specifieke vragen, omdat het domein van financiering erg ruim is. Het was daarom ook interessant om de antwoorden op de specifieke vragen mee te volgen. Voor start-ups en scale-ups met veel groeipotentieel is deze webinar én de EIC Accelerator dus zeker de moeite waard om te bekijken.