Webinar EU Green Deal

green

Wat?

Op de laatste dag van de Exportbeurs gaven Sven Schade, Claire Dupont en Pascal Verheye een webinar over de EU Green Deal. In deze infosessie werden de kansen en uitdagingen voor ondernemingen besproken in verband met de klimaatopwarming en de EU Green Deal. Er werd een overzicht gegeven van wat de EU Green Deal juist inhoudt en welke impact het kan hebben voor bedrijven in Vlaanderen.

Klimaat- en milieu-uitdagingen omzetten in kansen

Met de EU Green Deal wil de Europese Unie de economie duurzaam maken door klimaat- en milieu-uitdagingen om te zetten in kansen. In de webinar werd duidelijk dat de Europese Unie de globale ‘green leader’ wil worden en  dat zal proberen door een aantal interessante programma’s in te zetten zoals Horizon Europe.

Later in de infosessie gaf Claire Dupont de luisteraars een interessante kijk op de volgorde waarin men zou moeten kijken naar de werking van de wereld (naar een werk van Kate Raworth). Het is niet langer zo dat de economie het belangrijkste is, daarna de sociale omgeving en pas daarna het klimaat, maar het zou volledig omgekeerd moeten zijn: het klimaat is het belangrijkst, dan de sociale omgeving en pas daarna de economie. Een leerrijke kijk op de huidige situatie!