Webinar Ontdek de Access2Markets tool

access

Wat en voor wie?

Na het ontdekken van de beursvloer en -standen, het uitgebreide programma en het netwerkcafé werd het al snel tijd om de eerste webinar van Enterprise Europe Network Vlaanderen bij te wonen, namelijk de infosessie over het nieuwe Access2Markets-portaal.

De webinar ‘Ontdek de nieuwe Access2Markets tool en ga na hoe u minder invoerrechten kan betalen’ werd gegeven door Ward Minnaert. Allereerst werd de nieuwe Access2Markets tool uitgelegd: een platform bedoeld voor EU-bedrijven die goederen en diensten exporteren buiten Europa of die producten importeren uit niet-EU-landen.

Ga na hoe u minder invoerrechten kan betalen

Wanneer EU-bedrijven dus dergelijke activiteiten willen opstarten, is het Access2Markets-platform dé tool om te weten te komen welke belastingen en tarieven er gelden in het bestemmingsland, welke douaneprocedures er zijn, wat de oorsprongsregels zijn, welke eventuele handelsbelemmeringen er kunnen voorvallen en aan welke productvereisten voldaan moeten worden.

Het klinkt als een overrompeling van informatie, maar met de heldere uitleg van Ward Minnaert en de eenvoudige werking van het platform vindt u direct uw weg naar de nodige informatie. U start op het Access2Markets-platform eenvoudigweg met de naam van uw product of de douanecode, het land van oorsprong en het land van bestemming en daarna krijgt u alle informatie over tarieven, belastingen, procedures en dergelijke. Wanneer u dat doet, komt u dus onder andere te weten of u recht heeft op verminderde invoerrechten.

Gebruik zeker deze nuttige tool

Een nuttige tool, want niemand wil uiteraard te veel invoerrechten betalen. De webinar is dus zeker aan te raden voor alle bedrijven die een korte inleiding wensen over het Access2Markets-portaal om daarna zelf aan de slag te gaan met de tool.