Word digitaal: ga voor groen en wees veerkrachtig

  • 1 juni 2022

In de context van de Russische agressie tegen Oekraïne zal het Departement interne markt (DG GROW) van de Europese Commissie samen met DIGITAL SME en de European Innovation Council en het Uitvoerend Agentschap voor kmo's (EISMEA) twee workshops lanceren die gericht zijn op het versnellen van de invoering van innovatieve oplossingen die de industrie helpen steeds energieonafhankelijker en veerkrachtiger in de toeleveringsketen te worden.

Als jouw start-up/KMO een digitale oplossing biedt die werkt aan duurzaamheid en veerkracht, dan zijn deze workshops iets voor jou!

Met het initiatief 'Get Digital – Go Green and Be Resilient' lanceren ze een oproep tot het indienen van blijken van belangstelling om een catalogus te maken met innovatieve digitale oplossingen. Het initiatief zal worden gevolgd door twee workshops die gericht zijn op het presenteren en faciliteren van de versnelling van de invoering van innovatieve oplossingen die de Europese industrie helpen steeds energieonafhankelijker en veerkrachtiger in de toeleveringsketen te worden.

Om het initiatief te promoten, worden er twee workshops georganiseerd om onder andere de meest impactvolle oplossingen te presenteren:

  • De eerste "Get Digital: Go Green" workshop zal zich richten op digitale oplossingen die het totale energieverbruik binnen de bedrijfsvoering kunnen verminderen.
  • De tweede workshop "Get Digital: Be Resilient" zal inzoomen op digitale oplossingen die de veerkracht van de toeleveringsketen van de Europese industrie ondersteunen. We zijn bijvoorbeeld op zoek naar oplossingen die in staat zijn om verstoringen in de toeleveringsketen aan te pakken die verschillende sectoren treffen, zoals de automobiel-, bouw- en agrovoedingssector, waardoor bedrijven concurrerend kunnen blijven.

Meer info vind je terug op de website van European Digital SME Alliance: Get Digital - Go Green & Be Resilient - European DIGITAL SME Alliance

Bron: European Digital SME Alliance